Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

1Τι είναι το crowdfunding;

Το crowdfunding είναι η συλλογική χρηματοδότηση. Συνήθως πρόκειται για χρηματοδότηση ενός έργου ή ενός οργανισμού και βασίζεται στη δύναμη του πλήθους καθώς αν συγκεντρωθούν πολλοί δωρητές που θα κάνουν μια δωρεά ο καθένας βάση των δυνατοτήτων τους, θα συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό. Το crowdfunding είναι πλέον ένας πολύ  διαδεδομένος αλλά και δημιουργικός τρόπος χρηματοδότησης Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών.

2Μπορώ να επιλέξω συγκεκριμένο σκοπό για την καμπάνια μου;

Η πλατφόρμα crowdfunding της ActionAid έχει έναν οικονομικό στόχο, να συγκεντρώσουμε 25.000€ για να υποστηρίξουμε 3 βασικές προτεραιότητες: τη δράση μας για ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, τη δράση μας για τα παιδιά στο εξωτερικό και τη δράση μας για τις γυναίκες στο εξωτερικό. Όταν συγκεντρωθεί το ποσό του στόχου θα διατεθεί σε συγκεκριμένα προγράμματα τα οποία θα δημοσιοποιηθούν.

3Πώς να υπολογίσω τον στόχο που θα βάλω;

Ο στόχος της καμπάνιας θα πρέπει να είναι ρεαλιστικός, αλλά ταυτόχρονα αισιόδοξος! Η συγκέντρωση του ποσού εξαρτάται από την αφοσίωση, τη διάθεση και τη δημιουργικότητα του δημιουργού της καμπάνιας, καθώς είναι σημαντικό να τη διαδώσει για να μπορέσει να προσελκύσει δωρεές. Όσο περισσότερο κινητοποιήσεις τον κύκλο σου και βρεις δημιουργικούς τρόπους και μηνύματα επικοινωνίας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις όχι μόνο να πιάσεις το στόχο, αλλά και να τον ξεπεράσεις.

4Είμαι υποχρεωμένη/ ος να συγκεντρώσω όλα τα χρήματα του στόχου;

Φυσικά δεν υπάρχει κάποια υποχρέωση σε σχέση με τον χρηματικό στόχο της καμπάνιας. Οι δημιουργοί της καμπάνιας ορίζουν το στόχο σε σχέση με την εκτίμηση που κάνουν για το ποσό που πιστεύουν ότι μπορούν να συγκεντρώσουν. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα ποσό που εμείς θεωρούμε λίγο για κάποιους συνανθρώπους μας είναι εξαιρετικά σημαντικό.

5Που θα διατεθούν τα χρήματα που θα συγκεντρώσω με την καμπάνια μου;

Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από κάθε καμπάνια, πηγαίνουν στις πιο σημαντικές προτεραιότητες της ActionAid για ενέργειες σε σχέση με ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, με τη διεθνή μας δράση για τα παιδιά και με τη διεθνή δράση για τις γυναίκες. Στο τέλος κάθε χρόνου θα δημοσιοποιούμε στοιχεία σε σχέση με το πώς χρησιμοποιήθηκε το ποσό του στόχου της crowdfunding πλατφόρμας μας.

6Μπορώ να διαφημίσω την καμπάνια μου;

Μπορείς να προωθήσεις την καμπάνια σου με όποιον τρόπο επιθυμείς, όσο πιο πολύ διαδοθεί τόσο πιο καλά θα πάει!

7Πότε θα λάβω απόδειξη της δωρεάς μου;

Θα λάβεις την απόδειξη της δωρεάς σου περίπου 4-6 εβδομάδες μετά την ημερομηνία της δωρεάς.