Γίνε Ανάδοχος | Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Μπορώ να Γνωρίσω το Παιδί;

Όχι απλά μπορείς να το κάνεις, αλλά σε παροτρύνουμε να το ζήσεις. Είναι ένα ταξίδι ανεπανάληπτο τόσο για σένα, όσο και για το παιδί, αφορμή γιορτής για όλη την οικογένεια και για ολόκληρο το χωριό του. Όσοι Ανάδοχοι το αποφάσισαν και ταξίδεψαν μέχρι τη Γκάνα, το Νεπάλ, την Ινδία, τη Ζάμπια κ.α., το περιγράφουν ως εμπειρία ζωής.    


_MG_4444 (60 of 73)

 

Υπάρχουν δύο τρόποι για να συναντήσεις από κοντά το παιδί που στηρίζεις:

Ο πρώτος είναι να ταξιδέψεις μόνος/η σου, όποτε το θελήσεις, σχεδιάζοντας το ταξίδι και αναλαμβάνοντας o ίδιος τα έξοδα, βοηθούμενος φυσικά από την ActionAid με σχετικές πληροφορίες σε ό,τι αφορά τα διαδικαστικά θέματα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να έχεις επικοινωνήσει τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία του ταξιδιού σου με την ActionAid στο 213.000.6300, για να συζητήσουμε για τις ιδιαίτερες συνθήκες της χώρας που επισκέπτεσαι (visa, εμβόλια κλπ), για να ενημερώσουμε την τοπική ActionAid που θα σε φέρει σε επαφή με το παιδί, αφού φτάσεις στη χώρα, και φυσικά να προετοιμάσουμε την οικογένεια του παιδιού για αυτήν την τόσο σημαντική και ευχάριστη για όλους συνάντηση. 

Ο δεύτερος τρόπος γνωριμίας με το παιδί, είναι η συμμετοχή σου σε κάποιο ταξίδι αλληλεγγύης, όπου εκεί μπορείς να συναντήσεις το παιδί που συνδέεσαι εφόσον φυσικά η κοινότητα του ταξιδιού αλληλεγγύης συμπίπτει με την κοινότητα όπου ζει. Τα ταξίδια αλληλεγγύης είναι ομαδικά και οργανώνονται από την ActionAid Ελλάς 2-3 φορές το χρόνο και έχουν διάρκεια μια εβδομάδα.

Πριν επιλέξεις τον τρόπο που θα ζήσεις αυτή την τόσο δυνατή εμπειρία ζωής, πάρε μία γεύση από τις αφηγήσεις Ελλήνων Αναδόχων που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Αν θέλεις και εσύ να επισκεφθείς το παιδί κατέβασε, συμπλήρωσε και στείλε μας αυτή την αίτηση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το«Πώς είναι από κοντά το παιδί του οποίου είμαι Ανάδοχος; Πώς είναι τα σπίτια στις κοινότητες; Πώς ζουν εκεί οι άνθρωποι και πώς ακριβώς βοηθά η ActionAid;»

Aριθμός Μητρώου   401539/1998