Η Χριστίνα Κοντοβά γνώρισε την ActionAid, ταξίδεψε στην Αφρική κι άλλαξε τη ζωή της
19.12.2019

Η Χριστίνα Κοντοβά γνώρισε την ActionAid, ταξίδεψε στην Αφρική κι άλλαξε τη ζωή της

Υπάρχουν δύο δρόμοι για να καταλάβεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον ακούσεις να μιλά και να εξιστορεί κομμάτια της ζωής του και να βγάλεις συμπέρασμα για τον χαρακτήρα του. Ο πρώτος δρόμος ενέχει κινδύνους. Κι αν όσα άκουσες ήταν προβαρισμένα και καλοδουλεμένα ώστε να δημιουργηθεί μία λαμπερή εικόνα; Κι αν τελικά έσφαλες κάνοντας λανθασμένη αποκωδικοποίηση;

Ας πάρουμε τον δεύτερο δρόμο. Μακρύς. Μάλλον δύσβατος. Μα θα σε οδηγήσει τον προορισμό σου με ασφάλεια. Τα μάτια του ανθρώπου που στέκεται απέναντί σου. Αυτά να κοιτάς. Να τα κοιτάς βαθιά και με προσήλωση. Αυτά λάθος δεν κάνουν. Αλήθειες και αληθινά συναισθήματα. Στα προσφέρουν χωρίς να ζητούν τίποτα.

Τα μάτια της Χριστίνας Κοντοβά ήταν διαρκώς γεμάτα δάκρυα, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να αφήσουν το συναίσθημα να κάνει κουμάντο και να δημιουργήσουν αυτόν τον ανεκτίμητο λυγμό στη φωνή. Η γνωριμία με την ομάδα της ActionAid Hellas, τα δύο ταξίδια στην Αφρική, οι τρεις αναδοχές και η έμπρακτη στήριξη σε έναν γυναικείο συνεταιρισμό στη Ρουάντα ήταν οι λόγοι που με οδήγησαν στο γραφείο της.

Διαβάστε περισσότερα στο ladylike.gr


Aριθμός Μητρώου   401539/1998